Plan Maxis Fiber 2023

Plan Maxis Fiber

Plan Maxis Fiber ialah perkhidmatan jalur lebar gentian optik yang disediakan oleh Maxis Communications Berhad, sebuah syarikat telekomunikasi Malaysia.

Ia adalah salah satu perkhidmatan jalur lebar gentian paling popular di Malaysia, dengan lebih 1.5 juta pelanggan setakat 2022.

Maxis Fiber menawarkan pelbagai kelajuan internet untuk memenuhi keperluan dan belanjawan yang berbeza.

Pelan Maxis Fiber ditawarkan dari serendah 30 Mbps pada RM79 sebulan dan berkelajuan paling tinggi 800 Mbps pada hanya RM279 sebulan, dan semua plan dengan data tanpa had.

Maxis Fiber boleh didapati di kebanyakan bandar dan pekan utama di Malaysia. Untuk menyemak sama ada Maxis Fiber tersedia di kawasan anda, anda boleh menggunakan klik butang “SEMAK LIPUTAN” .

Kebaikan Pakej Maxis Fiber

Terdapat banyak kebaikan menggunakan perkhidmatan fiber Maxis, dan berikut ialah penerangan secara terperinci bagi setiap kebaikan.

Anda mungkin baru mengenali perkhidmatan Fiber Maxis Fiber.

Kebanyakan dari kita lebih sinonim dengan perkhidmatan data tanpa wayar Maxis.

Permasangan dan Peralatan adalah PERCUMA

Untuk pemasangan dengan kontrak 24 bulan, router and pemasangan kabel gentian optik ada PERCUMA.

Walau bagaimanapun pemasangan kabel tertakluk kepada panjang maksimum 15 meter.

Biasanya untuk pemasangan standard panjang 15 meter adalah mencukupi.

Plan terkini Maxis Fiber menyediakan peralataan terkini Next Gen WiFi 6 Router yang mana ia dapat memberi penyambungan yang lebih baik and liputan yang lebih luas.

cable repairman, technician, comcast-5284857.jpg

Kelajuan yang pantas dan boleh dipercayai

Pakej Maxis Fiber menawarkan kelajuan sehingga 800 Mbps, yang lebih daripada mencukupi untuk streaming, permainan video atas talian dan bekerja dari rumah.

Anda boleh menonton filem dan rancangan TV dalam definisi tinggi, bermain permainan dalam talian tanpa rasa bimbang permainan antara beku.

Bergantung kepada kelajuan pilihan anda, anda juga tidak perlu bimbang mengalami kelembapan sambungan jika digunakan oleh berbilang peranti secara serentak.

Jika anda masih lagi menghadapi sebarang isu lagging atau kelembapan, anda boleh menghubungi Pusat Sokongan Maxis untuk tindakan selanjutnya.

Data tanpa had

Semua pelan Maxis Fiber datang dengan data tanpa had, jadi anda boleh menggunakan seberapa banyak yang anda mahu tanpa perlu risau tentang caj tambahan.

Ini bermakna anda boleh menstrim filem dan rancangan TV yang anda mahukan, memuat turun semua muzik yang anda mahukan dan bermain semua permainan yang anda inginkan tanpa perlu risau tentang kehabisan data.

Plan dan pakej yang fleksibel

Maxis Fiber Plan menawarkan pelbagai plan untuk memenuhi keperluan dan bajet yang berbeza mengikut kemampuan dan keperluan anda.

Anda boleh memilih plan mengikut keperluan anda dan menukar pelan pada masa yang sesuai.

Ini bermakna anda boleh menaiktarafkan plan anda jika anda memerlukan lebih kelajuan atau menurunkan taraf pelan anda jika anda perlu menjimatkan wang atau tiada lagi keperluan pada ketika itu.

Perkhidmatan pelanggan yang mantap

Maxis Fiber mempunyai team perkhidmatan pelanggan berpengalaman 24 jam sehari setiap hari dan mereka bersedia untuk membantu anda dengan sebarang masalah yang mungkin anda hadapi.

Mereka boleh membantu anda menyelesaikan masalah, menjawab soalan anda dan memastikan anda berpuas hati dengan perkhidmatan anda.

Macamana nak daftar Plan Maxis Fiber

Untuk mendaftar Plan Maxis Fibre, anda boleh klik butang “LANGGAN” dan WhatsApp kami untuk meneruskan permohonan.

Pihak kami memerlukan beberapa maklumat asas, seperti nama penuh anda, alamat pemasangan dan butiran nombor telefon untuk dihubungi.

Anda juga perlu memilih pelan dan membayar yuran pemasangan sekali.

Berikut ialah jadual Plan Maxis Fiber mengikut kelajuan berserta dengan harga kompetitive yang ditawarkan.

PlanMuat turun/
Muat naik
Harga (24 bulan)
30Mbps30Mbps /10 MbpsRM79/sebulan
100Mbps100Mbps / 50 MbpsRM129/sebulan
300Mbps300Mbps / 100MbpsRM129/sebulan
500Mbps500Mbps / 200MbpsRM199/sebulan
800Mbps800Mbps / 200MbpsRM279/sebulan

Sila ambil perhatian bahawa harga ini adalah sah pada masa penulisan.

Untuk maklumat lanjut dan harga terkini, sila hubungi kami di WhatsApp melalui butang di bawah.

Sebaik sahaja anda berjaya mendaftar, pihak Maxis Fiber akan menghantar juruteknik ke rumah anda untuk tujuan pemasangan.

Proses pemasangan biasanya cepat dan mudah. Ia mungkin memakan masa lebih kurang satu jam.

Klik butang di bawah untuk melihat aliran terperinci tentang cara memohon Maxis Fiber untuk rumah atau perniagaan anda.

LIHAT ALIRAN BUTIRAN

Memilih Plan Maxis Fiber Yang Sesuai

Akhir sekali, jika anda telah membuat keputusan untuk mendapatkan plan internet Maxis Fiber, sama ada untuk rumah atau perniagaan anda, berikut adalah beberapa petua berguna untuk memilih pelan yang betul mengikut keperluan anda.

Fahami Keperluan Anda

Untuk tujuan apa menggunakan perkhidmatan internet?

Bilangan pengguna yang akan menggunakan internet?

Apakah aktiviti yang anda akan lakukan dalam talian?

Setelah anda memahami keperluan anda, sila hubungi kami dan kami akan mencadangkan plan yang sesuai dengan bajet dan keperluan mereka.

Plan Internet Maxis Fiber

Anda boleh melihat cadangan daripada Jadual Harga Gentian Rumah atau Jadual Harga Gentian Perniagaan juga jika anda ingin mendapatkan idea kasar.

Memandangkan setiap pengguna menggunakan kelajuan 30Mbps, berikut adalah jadual ringkas untuk rujukan anda.

PlanhargaDisyorkan untuk
30MbpsRM791-2 pengguna
100MbpsRM1293-4 pengguna
300MbpsRM1295-6 pengguna
500MbpsRM1997-8 pengguna
800MbpsRM2799-10 pengguna

Sila ambil perhatian bahawa ini hanyalah cadangan. Bilangan peranti atau pengguna yang boleh menggunakan pelan Maxis Fiber akan berbeza-beza bergantung pada corak penggunaan individu mereka.

Kesimpulan

Maxis Fiber ialah pilihan yang bagus untuk sesiapa sahaja yang mencari perkhidmatan jalur lebar gentian yang pantas, boleh dipercayai dan berpatutan.

Dengan Maxis Fibre, anda boleh menikmati semua faedah internet tanpa perlu risau tentang kelajuan perlahan atau had data.